Anett nem ellik

Nem szokásom Bősz Anett Facebook-oldalát nézegetni, de mint tudjuk, minden rosszban van valami jó. Ha Newton annak idején nem ül a fa alá, és nem esik fejére az alma, nem születnek meg híres fizikai alaptételei, és ha én nem kukkantok rá Anett oldalára, nem értesülök a Kétfarkú Kutya Párt új agitprop kiadványáról, amelynek címe: Ellek.

Fotó: Facebook (Bősz Anett)

Na jó, a Newton és az almás sztori nem biztos, hogy úgy volt, de én tényleg Bősz Anett oldalán láttam meg e csodát. Szemezgessünk kissé: női magazinra hajazó borító fedőlapján egy szöszi, mellette a címek: Budapest 50 legmenőbb szülésre alkalmas közterülete; Igaz történetek. 4 lett, maradhat? – kérdezte a szülész; Ebben a hónapban hat gyereket szült, áfát sem kell fizetnie! (Stb., stb.)

Kedves Anett! Elhiszem, hogy fél ettől. Elhiszem, hogy alkalmatlannak érzi magát erre a nagyszerű dologra. Mert aki 32 éves nő létére az anyaság fogalmát rugdossa, köpködi, és egy korábbi kirohanása szerint részt vesz az úgynevezett „anyaforradalomban”, a szülés után is a keresztnevét használja, és felháborítónak találja, ha valaki azt mondja rá, hogy anyuka, az retteg, és úgy áll hozzá, mint a középiskolás Lacika, aki fél az érettségitől, ezért kompenzálásként frissen alapított együttesével, a Letojt vécédeszkával elénekli az Utálom az iskolát! című slágert.

Kedves Anett! Ne rettegjen! Önnek nem kell. Hagyja a fenébe. Engedje el. Menjen orvoshoz, ma már a pánikbetegségeket nagyszerűen kezelik. „Orbán Viktor számára ez az ország nem egyéb, mint egy nyugdíjrendszer-problémákkal küzdő embergyár.” Ezt írja fel egy kis papírra, kopogtasson be, majd mutassa meg egy szakembernek, és mondja, hogy ezt maga írta, ez a maga reagálása a Népszavában a miniszterelnök nemzetmentő és a magyarság fennmaradását segítő csomagjára. Mutassa meg szépen, és várja a továbbiakat. Nem fog fájni. Ha nem akar, ne elljen, de valamit csináljon magával, mert aki erre képes, aki ilyen stádiumban van, az legközelebb felgyújt valamit. Mondjuk egy szülőotthont vagy egy bölcsődét. 

Lapszám: