Ungváry Zsolt

A megoldás

Feminista szervezetek csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy New York állam csak a születésig engedélyezi az abortuszt, amikor nyilvánvaló, hogy semmilyen genetikai, biológiai vagy külső megjelenésbeli különbség nincsen egy születés előtt álló és egy megszületett gyermek között. Ezért a törekvésük az, hogy az abortuszt tegyék lehetővé a szülés után is, hiszen például nyilvánvaló mentális sokkot okozhat egy anyának, ha lányt vár és fia születik, esetleg transzneműt szeretne, de lány lesz.

Papír

A kormány nagyívű családtámogatási programjáról sokan és sokat írtak (és fognak még írni) rövid és hosszú, átfogó vagy egy-egy részletre kiterjedő elemzést. Én ezúttal csak egy apró technikai hozzászólást tennék. 

Program

A Migránsok Első Összeurópai Kongresszusa azt a célt tűzte maga elé, hogy kilépnek a politika színpadára, és alapítanak egy pártot, amely az államhatárokon átívelően mindenütt a bevándorlók érdekeit fogja képviselni. A napokig tartó vitán elsősorban az új mozgalom irányvonalát, legfontosabb programpontjait igyekeztek kidolgozni. Kezdetben a hozzászólók zöme a muszlim hit minél szélesebb elismertetése és használata mellett, a hazulról hozott szokások európai jogrendbe történő átültetése mellett érvelt. Kvótákat követeltek a különböző kibocsátó országok számára valamennyi pályán, az orvositól a szoftverfejlesztőig. Egy női küldött még azt is felvetette, hogy ezeket a kvótákat terjesszék ki a migráns nőkre is, mert körülnézve a teremben kizárólag férfiakat lát, de felszólalását nem tudta befejezni, mert megkövezték. Hasonlóan járt a szexuális kisebbségek problematikáját felvázoló képviselő is.

Identitás

Korunk egyik hatalmas vívmánya, hogy az identitások szabadon választhatók. Természetesen régen is előfordult, hogy az emberek másnak hitték magukat, mint akik voltak. Leggyakoribb volt ezek között a buta, aki okosnak, illetve a gonosz, aki jószívűnek tartotta magát. Mára teljesen elfogadottá vált, hogy kívülről nem erőszakolunk rá senkire semmit.

Düh

A Momentum elnöke mindig is híres volt arról, hogy kezét a társadalom ütőerén tartva a közösség legapróbb rezdüléseit is mindig pontosan elemezte. Így sikerült megállapítania, hogy az emberek nagyon dühösek, és ebből előbb-utóbb felkelés lesz a kormány ellen, amit egy törpe kisebbség választott meg. Kiállt tehát Fekete-Győr egy kisasztallal a Március 15. térre, hogy aláírásokat gyűjtsön a dühös emberektől. Éppen jött is arra valaki a korzón, és amikor felismerte a fiatalembert, odalépett hozzá. F. Gy. nagyon megörült neki.

Oldalak